DIR I FER

* Consol Castillo. Regidora de Benestar Social i Agricultura, Horta i Pobles de València.

La praxi política ens posa en una de les tesitures més difícils de dur a la pràctica i és aquella que ens desemmascara i ens obliga a buscar la coherència entre allò que una persona o una força política ha dit quan no està en situació de governar i allò que que fa o es veus obligada a fer quan es governa.

És per això que sempre he estat radical en els objectius -concrets i relativaments assumibles des de la contundència democràtica – i prudent en les formes perquè són aquestes les que se’ns poden tornar en contra.

Portem 11 mesos des de que Compromís amb un pacte postelectoral amb el PSOE i València en Comú governem a la ciutat de València, aquesta acció de govern ens posa a prova cada dia.

Continuar amb l’actitud contundent de l’época de l’oposició ha de ser el nostre objectiu, però açò no és gens fàcil perquè la mateixa institució, l’estructura burocràtica i l’aplicació d’unes normatives, d’unes ordenances o d’unes lleis que nosaltres no havíem aprovat i en molts casos havíem votat en contra ens marca la nostra acció de govern.

Què crec que hem d’aportar a aquesta espere nova forma de governar?, Es important la introducció de formes diferents en el tracte de les persones , la interpretació de les normes que hem d’aplicar i l’actitud que hem de mostrar, hem d’estudiar les prioritats i que aquestes siguen coherents en el conjunt.

Una nova forma de fer política per mi passa per un respecte escrupulós a la voluntad o l’opinió de la majoria, la majoria dels nostres, dels que en el seu dia ens votaren, però també dels que no ens han votat. Hem de convèncer i no vèncer , eixes eren les formes del Partit Popular.

Una nova política ha de gestionar des de l’eficàcia, la coherència, la justícia, la valentia, i la participació però sense traslladar la responsabilitat de la gestió a qui no la té.

La implantació de nous models d’intervenció social van a ocasionar certes convulsions i seran rebutjades amb discursos populistes. El nostre compromís i la nostra explicació ha de ser la pedagogia contundent amb xifres , exemples i respecte molt de respecte a qui ens discutisca les decisions preses . Ara ja podem aportar algunes dades que ens han de reforçar en la linia a seguir, increment pressupuestari allí on governem en les partides que afecten a les persones: vivenda, dependència, pobresa energètica, personal especialitzat… però hem de millorar més , més en simplificació de procediments,més en rapidessa, més en conectivitat entre les diverses administracions, més en delimitació de competències, més en autocrítica en algunes decisions preses.

Aquest és un momement històric i per això mateix hem de ser tan curosos en la gestió del què i del per a què i per a qui , sense descuidar el com . Tenim, i que no semble pretenciós , una responsabilitat històrica.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s